6.1.2014

UMK 2014 - Ensivaikutelmat biiseistä

Hei kaikille ja oikein hyvää armon viisuvuotta 2014!

Olen vihdoin sivistänyt itseäni tämän vuoden UMK-kappaleilla. En katsonut kilpailijoiden esityksiä tuomariston edessä, sillä siinä vaiheessa biisit olivat vielä raakileita. Vihaan myös koko tuomaristoa, enkä välittänyt kuunnella heidän mielipiteitään.

Nyt lopulliset biisit ovat julki ja ne löytyvät Spotifysta. Ensi lauantaina nähdään UMK:n ensimmäinen alkuerä, josta yksi esitys pääsee suoraan finaaliin ja yksi putoaa kokonaan leikistä pois. Neljä muuta jatkavat keräilyerään. Saa nähdä, miten mielipiteet muuttuvat live-esitysten myötä! Pidätän oikeudet muutoksiin ;)



Lauri Mikkola - Going down
Lauri nähtiin kisaamassa The Voice of Finlandin ensimmäisellä kaudella. Muistan tykänneeni hänen soundistaan, eikä se petä nytkään. "Going down" on kansainvälisen kuuloinen kappale ja sopii radiosoittoon. Sopiiko euroviisulavalle? Se jää nähtäväksi.



Mikko Pohjola - Sängyn reunalla
Kiva, suomenkielinen tunnelmapala. Tässäkin kuulen radiohitin aineksia. Miellyttävää kuunneltavaa. Voi yllättääkin!




Hukka ja Mama - Selja
Kiinnostava sanoitus ja laulajattaren ääni miellyttää. Sovituksessa on kivoja kantri-henkisiä sävyjä. Tämäkin on ihan kivaa kuunneltavaa, mutta riittääkö se? Live-esitys ratkaisee.



Miau - God/Drug
Miau vaan teillekin... En oikein saa tästä biisistä otetta. Nimen sanaleikkikin tuntuu väkisin väännetyltä. Ei jatkoon.


Lili Lambert - Let me take you there
Kuulostaa Janet Jacksonin jämäbiisiltä... Tämäkö on sitä uutta musiikkia? Laulajatar vaikuttaa ihan simpsakalta, mutta sävellys on auttamattoman keskinkertainen.



Clarissa feat. Josh Standing - Top of the world
Genreltään tämä on eniten ominta musiikkimakuani. Sävellys on kyllä kuultu vähintään sataan kertaan, mutta mieluummin minä tällaista kuuntelen kuin vaikka... no edellistä biisiä. Clarissa on kaiken lisäksi suomenruotsalainen, mikä on ollut vallitseva trendi Suomen edustajien kohdalla viimeiset kolme vuotta. Tästä onkin käyty paljon keskustelua viisufanien keskuudessa. Mielestäni on naurettavaa, että pelkkien ruotsinkielisten äänillä voitettaisiin. Eiköhän jokaisena vuonna se oikeasti kansan syvien rivien mielestä paras biisi ole voittanut :)



MadCraft - Shining bright
Tulee mieleen amerikkalaiset teinielokuvat... Kuuntelen kyllä sujuvasti, mutta en nyt ole ihan myyty kuitenkaan. Ei silti huonoimmasta päästä.



Softengine - Something better
Melko mitäänsanomatonta meininkiä. Verrattuna edelliseen bändiviritelmään tästä puuttuu mielestäni sellainen "soittamisen ilo", tai ainakaan se ei levyversiolta välity. Menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.



Makea - Painovoima
Olipa sekametelisoppa! Tässä oli vähän jokaiselle jotain; Laura Voutilaiselta kuulostava laulaja ja räppäystä. Ei minun kuppini teetä sitten lainkaan...



Hanna Sky - Hope
Eipä taida Hannalla olla toivoa finaalipaikasta. Minun on ainakin hyvin vaikea uskoa sitä. Ei tässä ollut mitään erityistä. Pakollinen täyteraita.



Dennis Fagerström - My little honey bee
Nimeä myöten imelä biisi. Dennis on myös VoF-tuttavuus, mutta en voi väittää muistavani häntä erityisen hyvin. Biisikään ei valitettavasti jää mieleen. Tuskin tämä voittoon kohoaa edes suomenruotsalaisten äänillä ;)



Jasmin Michaela - Kertakäyttösydän
Johan oli simpsakka biisi! Sopivan ärsyttävä, jotta jää soimaan päähän. Vaatii kyllä tykittävän esityksen menestyäkseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti