24.1.2014

Kuka lähtee, kuka jää?

Uuden Musiikin Kilpailun semifinaali, "keräilyerä" kisataan huomenna. Silloin saamme tietää, mitkä kuusi aktia jatkavat finaaliin. Keräilyerässä on mielestäni parasta, että se ratkaistaan täysin yleisöäänin. Nyt tuomaripeli ei pääse vaikuttamaan lopputuloksiin.

Keräilyerään päätyivät MIAU, Mikko Pohjola, Jasmin Michaela, Lauri Mikkola, Dennis Fagerström, Madcraft, Hukka ja Mama sekä Clarissa feat. Josh. Mihin itse finaalia enää tarvitaan? Softengineä lukuunottamatta tässä on UMK:n parhaimmisto. Kaksi putoavaa artistia ovat lähtökohtaisesti parempia kuin suora finalisti Hanna Sky. No, kansa on puhunut, turha minun on enää lopputuloksista marista.

kuva: UMK:n Facebook-sivu

Ketkä sitten lähtevät maitojunalla kotiin? Olen yleensä surkea viisuveikkauksissa, mutta katsotaan kuinka väärässä tällä kertaa olen :D Voitte sitten jälkikäteen tulla ilkkumaan.

FINAALIIN PÄÄSEVÄT:
  • Mikko Pohjola. Biisi on saanut radiosoittoa ja veikkaan Mikon olleen ihan Hanna Skyn kintereillä äänimäärissä. Minä oikeasti myös haluan Mikon finaaliin. Sinne hän olisi jo viime viikolla kuulunut.
  • Hukka ja Mama. Heillä on takanaan levy-yhtiön tuki. Pitäkää vaan kyynisenä, mutta en epäile hetkeäkään, etteivätkö taustajoukot ostaisi turboääniä taatakseen suojattinsa finaalipaikan. Mielestäni Hukka ja Mama tosin myös oikeasti ansaitsevat päästä jatkoon.
  • Clarissa feat. Josh. Facebookin perusteella jonkinasteista fanipohjaa löytyy. Tuomarit ovat kisan ajan toitottaneet, että tässä on "euroviisumaisin kappale". Jotkut äänestäjät eivät välttämättä käytä omia aivojaan ja äänestävät sokeasti tuomarien sanelemien ehtojen mukaan. Muutama rikas sukulainen voi myös auttaa asiaa ;)
  • Jasmin Michaela. Räväkkä ja sensuelli artisti erottuu joukosta. Tällaista musiikkia ei myöskään ole ennen juurikaan tehty suomeksi. Esitykseenkin on lupailtu lisää jippoja, joten odotan Jasminilta paljon.
  • Madcraft. Bändimeininki erottuu tässä kattauksessa edukseen. Minä en fanita, mutta biisi on tarttuva.
  • MIAU. Näillä kissoilla on asennetta. Veikkaisin esityksen olevan entistä räjähtävämpi. Ihan toivon, että MIAU etenee finaaliin.

KOTIIN LÄHTEVÄT:
  • Dennis Fagerström. Eikä tule ikävä. Kappale on vaan niin pullamössöisen mitäänsanomaton, ettei Dennis sitä kykene pelastamaan. Jos joku haluaa vetää esille suomenruotsalais-kortin, eiköhän Clarissa ole todennäköisempi ääniharava siltä saralta.
  • Lauri Mikkola. Kansainvälinen meininki ja taitava artisti, mutta jätti ainakin viime viikolla minut kylmäksi. Artisti on jotenkin vaikeasti lähestyttävä. En usko, että pääsee jatkoon. (Ja nyt kun näin sanon, varmasti pääsee.)


Oikeudet muutoksiin pidätetään ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti