4.5.2014

Viisuviikko alkaa!

Islannin Pollapönk-yhtye

Tätä on odotettu koko vuosi. Tiistaina klo 22 starttaa vuoden 2014 Eurovision laulukilpailuiden ensimmäinen semifinaali. Sunnuntain ensimmäisinä tunteina meillä on jälleen uusi viisuvoittaja. Me viisufanit elämme tätä viikkoa varten. Äkkiä koko homma onkin ohi. Silloin iskee usein tyhjä fiilis ja "viisukrapula". Krapulaisena ei tee mieli kuunnella tai katsella viisuja vähään aikaan ;)

Ei mennä kuitenkaan vielä asioiden edelle. Ensimmäisessä semifinaalissa kilpailee 16 maata. Suomi esiintyy torstain semifinaalissa, joten me emme saa äänestää tiistaina. Voimme vain katsoa sivusta, millaisia päätöksiä puolet osallistujamaista tekee :)

Tolmachevyn kaksoset Venäjältä
Ensimmäinen semi on mielestäni heikkotasoisempi kuin se, jossa Suomi kilpailee. Mukana on kyllä muutamat lempparini, kuten Ruotsi, Islanti, Venäjä ja Latvia. Ne löytyvät kymmenen parhaan joukosta viisupuntarissani. Sekin kyllä kaipaisi kipeästi päivitystä ennen itse kisoja. Ehtiihän tässä vielä.

Toivon, että finaaliin etenevät Armenia, Latvia, Ruotsi, Islanti, Viro, Albania, Venäjä, Ukraina, Alankomaat ja Unkari. Veikkaan, että finaalissa nähdään Armenia, Latvia, Ruotsi, Islanti, Venäjä, Azerbaidžan, Ukraina, Alankomaat, Montenegro ja Unkari. Azerien finaalipaikka on selviö, mutta itse en tälle kappaleelle lämpene ollenkaan. Veikkaan myös Montenegron Balkan-balladin pääsevän jatkoon, koska se on tänä vuonna ainoa laatuaan.

Aarzemnieki Latviasta

Kannattaa huomioida, että en ole koskaan ollut erityisen hyvä viisuveikkauksissa. Euroviisujen suola on, ettei koskaan lopputuloksesta voi olla täysin varma.

Kääntäkää siis tiistai-iltana TV2:n puolelle klo 22 alkaen. Jee, viisut, jee!

2 kommenttia:

  1. Mä joudun näin jälkikäteen tsekkaamaan näitä kisoja, kun en koskaan jaksa valvoa näitä... paitsi sitten finaalin tietty ;) toivotaan, että Suomi pääsee sinne asti! Tällä viikolla olen kuunnellut viisubiisejä sieltä täältä. Ihastuin Tanskan ja Italian biiseihin. Sitä Ranskan biisiä en tajua, mutta enpä kyllä monta muutakaan, jos totta puhutaan ;) Ihan en ymmärrä Ruotsin suosiota..... koska siinä ei mielestäni ole mitään ihmeellistä vaikka siis toki se hyvä biisi on. Ei minusta kuitenkaan voiton arvoinen. Hmm..mitähän muuta osaisin analysoida :D noh, ehkä jätän seuraavaan kertaan loput ;)

    VastaaPoista
  2. Valvominen tekee mullakin aina tiukkaa ;) Onneksi ei tarvinnut herätä seuraavana aamuna mihinkään, yöunet tulivat tarpeeseen! Finaali pitää ehdottomasti nähdä livenä. Eiköhän Suomi siellä tulla näkemään, juuri kirjoitin tuossa veikkausta tämän illan semistä.

    Ja viisujen rikkaushan on se, että kappaleita riittää jokaiseen makuun :) En mäkään aina ymmärrä niitä hehkutettuja etukäteissuosikkeja. Usein mun lempparit onkin sellaisia ihan outoja, joista harva tykkää. Tanskan kappale on kyllä tosi pirteä!

    VastaaPoista