8.5.2014

Parrakas nainen ja meidän poijjaat

Jos tiistaina oli jännät paikat, tänään on kyllä suorastaan JÄNNÄ MUN HIRVEÄ! Noin kahdeksan tunnin kuluttua nauliudutaan television ääreen seuraamaan toista semifinaalia. Suomen Softengine esiintyy numerolla kahdeksan. Nyt mekin saamme vaikuttaa ja äänestää. Ääneni on jo etukäteen varattu Itävallan "parrakkaalle naiselle", kohuakin herättäneelle Conchita Wurstille. Rakastan Conchitaa hahmona, mutta hänen biisinsäkin on mielestäni superhyvä. En siis äänestä (täysin) ulkomusiikillisin perustein ;)


Toisessa semifinaalissa on muutenkin kova taso. Niin kova, että taisto finaalipaikoista voi tehdä tiukkaa. En pidä Suomen finaalipaikkaa mitenkään kirkossa kuulutettuna. Nuoret ja innokkaat pohjalaispoikamme erottuvat kyllä joukosta, sillä Softengine on ainut rock-akti tämän vuoden kisoissa. Pelkään vain, että poikien kokemattomuus voi kääntyä heitä vastaan. 


Viime vuonna Krista Siegfrids oli kuin kotonaan salamavalojen edessä. Softenginen poikien nuoruus ja tietynlainen epävarmuus näkyy. No, varmasti viisut ovat heille tärkeä kokemus, jonka myötä saavat lisää itsevarmuutta. En aina tajua, miten nuoria pojat ovat. Ei minusta olisi ollut 17-vuotiaana esiintymään yhtään missään, saati sitten satojen miljoonien tv-katsojien edessä! Jokainen viisuartisti saa siis minulta hatunnoston.

Palataksemme vielä tiistaihin, sain veikattua 9/10 finalistista oikein! Toki mukana oli ne "automaattifinalistit" Venäjä, Armenia, Ukraina ja Azerbaidzan, mutta kuitenkin. San Marinon finaalipaikka oli ainut, joka yllätti. Valentina Monettalle edustus oli jo kolmas peräkkäinen ja mielestäni musiikillisesti heikoin. Säveltäjä-guru Ralph Siegel oli myös raahautunut lavalle pianon ääreen. Lieneekö legendaarinen Ralphie siivittänyt Valentinan finaaliin? Sinänsä olen kyllä iloinen tämän pikkuvaltion puolesta, koska finaalipaikka oli sen viisuhistorian ensimäinen.


Pahat kielet tosin puhuvat, että San Marinon finaalipaikka ei olisi irronnut ihan rehellisin keinoin... Minä olen aina valmis uskomaan kaikenlaisiin salaliittoteorioihin. Viiden hengen tuomaristo voi olla helposti lahjottavissa :P Rahakuoret ovat satavarmasti vaihtaneet omistajaa.

Minua myös häiritsi yleisön suhtautuminen Venäjään. Poliittinen tilanne tietysti heijastuu myös viisuihin, mutta ei se ole millään tavalla 17-vuotiaiden Tolmachevyn kaksosten syytä, mitä heidän maanmiehensä puuhaavat. Eipä varmasti tuntunut kivalta olla buuauksen kohteena :( Ihmisten asennevamma sai minut kannustamaan tyttöjä vielä enemmän. Ansaittu finaalipaikka!


Ainut, jota jäin finaalista kaipaamaan, oli Latvia. Iloinen "Cake to bake" -renkutus ei nyt pärjännytkään. En tiedä, oliko Latvialla missään vaiheessa realistisia mahdollisuuksia. Saatoin elää kappaleen suhteen ihan omassa kuplassani, jossa kuvittelin finaalipaikan irtoavan.

Tämän illan ennustetta on vaikeampi tehdä. Mukana on monta varmaa finalistia. Kreikan ja Romanian finaalipaikkoja pidän itsestäänselvinä. Nämä maat ovat selviytyneet jatkoon joka vuosi. Norja, Itävalta ja Malta päässevät myös finaaliin. Eiköhän Suomikin jatkoon mene, samoin Israelin vahva naisartisti. Puolan tisseisä esitys on etukäteen herättänyt huomiota. Irlanti ja Valko-Venäjä lunastanevat myös pääsylipun lauantain finaaliin. Vai lunastavatko? Se selviää tänään klo 22 alkaen.

1 kommentti:

  1. On aina sykähdyttävää lukea, kun joku diggailee Conchitaa <3 Niin mekin FB:ssä http://www.facebook.com/conchitafansfinland Tervetuloa mukaan fiilistelemään <3

    VastaaPoista