9.5.2014

Torilla tavataan!?


Suomi on finaalissa!!!! Ja Itävalta! Niitä saikin jännittää ihan viimeiseen asti. Siinä vaiheessa kun finaalipaikkoja oli enää kaksi jäljellä, pulssini hakkasi valehtelematta tuhatta ja sataa. Draamaa, sitä on Euroviisuissa oltava ;)

Uskomatonta, mutta KAIKKI lempparini pääsivät jatkoon. Veikkaukseni meni nyt yhtä maata huonommin, 8/10. Israelista tuli se tämän vuoden floppaava fanisuosikki, eikä Irlannillakaan mennyt laulu "ihan" putkeen. Kokonaissaldona veikkasin 17 finalistia oikein. Not bad!

Finaalin esiintymisjärjestyskin arvottiin jo. Suomi kilpailee numerolla 18. Se on oikeasti todella hyvä paikka! Meidän rokkaavat poikamme esiintyvät kahden balladin välissä, josta varmasti erottuvat edukseen. Kieltämättä jännitys rupeaa kohoamaan. Jos Softengine sijoittuisi edes viidentoista parhaan joukkoon, olisin enemmän kuin tyytyväinen.

Seuraavaksi katseet suunnataan siis finaaliin. Miten ihmeessä saan tämän ja huomisen päivän kulumaan, kun JÄNNITTÄÄ niin pirusti? No, tänään aion leipoa juustokakkua, vaikkapa sitten Valko-Venäjän finaalipaikan kunniaksi. Tarkempia veikkauksia finaalin lopputuloksista en uskalla edes heittää. Uskon kuitenkin voittajan löytyvän tästä joukosta:

Alankomaat: The Common Linnets - Calm after storm


Kantri-henkinen ja intiimi esitys lumosi minut täysin. Aluksi pidin Alankomaiden biisiä mitäänsanomattomana: Taisin antaa sille ensikuulemalla vain kaksi tähteä! "Calm after storm" on myös noussut Euroopassa usealle viralliselle latauslistalle. Nappaako Alankomaat voiton lähes neljänkymmenen vuoden tauon jälkeen? :) Keväinen Amsterdam kuulostaisi myös oikein mukavalta matkakohteelta!

Kreikka: Freaky Fortune feat. RiskyKidd - Rise up


Kreikkalaisten vauhdikas ja moderni bilebiisi oli todennäköisesti eilisen semin kärkikahinoissa. Esityksestä ei puuttunut menoa ja meininkiä, trampoliinillakin hypittiin. Kreikka on voittanut Euroviisut kerran, vuonna 2005. Mietin vain, olisiko maalla varaa järjestää Euroviisut tässä taloustilanteessa?

Ruotsi: Sanna Nielsen - Undo


Ruotsin ammattitaitoinen esitys erottuu joukosta. Sanna Nielsen on ilmiömäinen tulkitsija, eikä kappaleessakaan ole mitään vikaa. Veikkaan erityisesti raatien arvostavan. Toisaalta olisi tylsää, jos Ruotsi voittaisi TAAS. Vaikka Ruotsiin olisi kyllä todella helppo matkustaa. Kisat voisivat olla esimerkiksi Solnassa ;)

Itävalta: Conchita Wurst - Rise like a phoenix


Mediakohun siivittämänä voittoon? Conchita osoitti eilen olevansa valovoimainen esiintyjä. Hän sai myös yleisön täysin puolelleen. Itä-Euroopan maista pisteitä tuskin tulee, siellä kun ollaan jopa kirjoitettu adressia Conchitan viisuedustusta vastaan... Minä kuitenkin haistatan moisille homofoobikoille pitkät ja toivon sydämestäni, että Itävalta nappaa parhaan sijoituksensa aikoihin. Maalla on plakkarissa yksi viisuvoitto, vuodelta 1966.

Huhhuh, nyt kyllä pitää yrittää rauhoittua ja keskittyä välillä muihin asioihin :D Ajattelin myös pistää pystyyn viisuaiheisen arvonnan johonkin väliin. Minulla on hallussani promolevyjä, jotka saattavat innostaa joitakuita lukijoita ;) Palaillaan!

2 kommenttia:

  1. Kaikista näistä jäi parhaiten mieleen juustokakku! :D millä ohjeella teit? Sillä, jota jo aiemmin kehuitkin? Seuraavaan postaukseen vaadin kuvia, miltä näyttää sisältä ;) lähden kohta kaupoille hakemaan äitienpäiväkakkua varten aineita. Aion leipoa nyt kunnon juustokakun eli paistaa sen uunissa jne. Saas nähdä. Mutta kyllä on nyt jännitettävää...on viisua ja lätkän MM-kisoja. Huh! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa, hyväksi havaittua ohjetta käytän :D Löysin sen alunperin tästä blogista:
      http://terhinkeittiossa.blogspot.fi/2009/07/new-york-cheesecake.html

      Kakku saa vetäytyä yön yli jääkaapissa, joten huomenna pääsee vasta maistelemaan ;)
      Tosiaan, MM-kiekkokin alkaa kohta. Mulle urheilu ei ole niin tärkeää, mutta olisihan se kivaa, jos Suomi pärjäisi taas. Usein kun viisuissa ei tule menestystä, niin onneksi edes urheilussa!

      Poista