12.5.2014

The wiener takes it all!


Itävallan Conchita Wurst on tämän vuoden euroviisuvoittaja! <3 Aivan niin kuin toivoinkin! En ole ollut näin onnellinen Euroviisujen lopputuloksesta oikeastaan ikinä. Lordin voitto maistui toki makealta, mutta tämä on suvaitsevaisuuden, rauhan ja rakkauden voitto. Conchitalla on tärkeä sanoma eurooppalaisille. Hän uskaltaa olla rohkeasti oma itsensä, eikä välitä muiden mielipiteistä. Sellaista ei voi kuin ihailla. Jaksan myös hämmästellä, miten joku voi olla noin kaunis, lahjakas ja sympaattinen?! Conchita vaikutti aidosti liikuttuneelta saamistaan pisteistä ja tuesta. Arvostan.

Ei Conchita tietenkään ole kaikkien mieleen. Tuomaristot itäisessä Euroopassa yrittivät torpetoida Itävaltaa sijoittamalla sen tuloslistojen peräpäähän. Tuomaripeli oli muutenkin läpinäkyvää. Esimerkiksi arkkiviholliset Armenia ja Azerbaidzan pitivät toistensa kappaleita koko kilpailun huonoimpina.... Georgiassa mentiin jopa niin pitkälle, että kaikki viisi juryn jäsentä antoi tismalleen samat pisteet. Homma haiskahti sen verran, että Georgian tuomariäänet hylättiin.

Mielestäni juryt voitaisiin heivata romukuoppaan. Jokaisena vuotena tuomaristojen ykkönen on ollut yleisön suosikki. Haluaisin myös huomauttaa, että homofoobisessa Venäjässä nimenomaan YLEISÖ oli rankannut Itävallan kappaleen kärkeen. Tuomaristoista huolimatta Conchita sai venäläisiltä viisi pistettä. Onneksi tavallinen kansa ei allekirjoita Putinin älyttömyyksiä. Conchita Wurst lähetti myös Putinille terveisiä: "Me olemme pysäyttämättömiä!"

Yleeensä Euroviisujen jälkeen mieleni on vallannut jonkin asteinen haikeus, usein jopa pettymys. Tällä kertaa PED (Post Eurovision Depression) loistaa poissaolollaan. Kilpailun kärkeen sijoittui kolme lemppariani. Näin ei ole tapahtunut ikinä aiemmin.


Ei tietenkään sovi unohtaa meidän poikiamme! Softengine nappasi parhaan sijoituksemme sitten Lordin, ja osallistujamaihin suhteutettuna kaikkien aikojen toiseksi parhaan sijoituksen. Suomi keräsi pisteitä tasaisesti ympäri Eurooppaa. Semifinaalissa Softengine oli komeasti kolmas. Olen tosi onnellinen poikien puolesta! Toivottavasti he ottavat tästä nyt kaiken irti. Suomalaismedia on onneksi ollut kannustava, enkä ole lukenut ainuttakaan negatiivissävytteistä juttua viisuista.

Tänä vuonna myös moni "tavis" tuntui tavallista innostuneemmalta Euroviisuista. Parhaimmillaan finaalia seurasikin 1,3 miljoonaa silmäparia. Sitä toivoisi, että katsoijat löytäisivät myös UMK:n pariin, joka siis jatkuu ensi vuonna. YLE:llä voitaisiinkin nyt katsoa toden teolla peiliin ja miettiä, miten yleisö saataisiin innostumaan Suomen karsinnoista. Softenginen menestyksellä on kaikki edellytykset nostaa myös suomalaisten viisuintoa!

Tästä on hyvä jatkaa ensi vuonna :) Kiitos Eurooppa, kiitos Softengine, kiitos Conchita!

7 kommenttia:

  1. "Mielestäni juryt voitaisiin heivata romukuoppaan."

    Aivan samaa mieltä, tuntuu jotenkin kivikautiselta koko jury. Ja olen myös sitä mieltä että oikea biisi/artisti voitti! (vaikka mielestäni Hollanin viisu oli ehkä musiikillisesti parempi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alankomaat oli kyllä tosi hyvä! Ihan hittipotentiaalia.

      Poista
  2. Vaikka kyseessä onkin musiikkikilpailu niin joskus on hyvä nostaa suvaitsevaisuus ja kaikenlainen erilaisuuden sietäminen ykköseksi. En ole kuunnellut kaikkia viisuja enkä osaa ottaa kantaa musiikillisesti. Luulen että Conchita toi paljon lisää seuraajia viisukilpailulle ja sympatia ovat selvästi olleet hänen puolellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täysin samaa mieltä! :) Myönnän, ettei Conchitan kappale olisi välttämättä innostanut, jos sen olisi esittänyt joku tavallinen naapurin pirkko ;) Rakastan kuitenkin myös biisiä todella paljon, mutta kaikista eniten sen esittäjän vuoksi.

      Toivon, että Conchitan voitto vaikuttaa positiivisesti eurooppalaisten asenteisiin.

      Poista
  3. Conchitan biisi ei ehkä sytyttänyt, mutta kyllä on kundilla hiton hyvä ääni! tai parrakkaalla naisella, kuinka sen nyt sitten haluaa nähdä ;) ja...yllättävää kyllä, meidän äiti..super vanhoillinen, jolla kaiken erilaisen kanssa kestää vuosia sulattaa se, halusi, että Conchita voittaa. Tai hänestä Conchitalla oli paras ääni. Ja pääasia oli ettei Puola saa pornobiisillään pisteitä :D Itsehän äänestin sitten lopulta Unkaria. Nyt popitan sitä biisiä jatkuvasti. Myös Italia ja Tanska soi spotifyssä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän kaikkien tarvitse tosiaan tykätä, mutta ei sitä kyllä voi kieltää, etteikö olisi lahjakas laulaja :)
      Oho, aika hauskaa että sun äiti lämpenikin Conchitalle! :D Voisin veikata, että aika moni on tykännyt, vaikkei välttämättä olisi sitä uskonut.

      Mä kyllä tykkäsin Puolastakin :D Tänä vuonna oli kaiken kaikkiaan tosi hyvä taso!

      Poista
  4. Jos et jo ole tuttu fb:stä, niin tervetuloa Conchita Fans Finlandiin juttelemaan ihanasta Conchitasta - samoin kuin kaikki muutkin Ceen Suomi-fanit! Ja ilosanomaa fanifoorumista saa erittäin mielellään levittää eteenpäinkin! Kerätään kaikki suomalaiset fanit yhteen <3 www.facebook.com/conchitafansfinland

    VastaaPoista