26.5.2014

UMK:n uudet tuulet


Tänään korviini kantautui ilouutisia. YLE uudistaa Uuden Musiikin Kilpailua ensi vuonna. Lieneekö tuotantotiimi vihdoin katsonut peiliin, nykyinen konsepti kun ei ole katsojia houkutellut. Suurin uudistus on, että tuomarit heitetään romukoppaan. Vihdoinkin! En ole missään vaiheessa lämmennyt tuomariston roolille euroviisun valitsemisprosessissa. Power to the people, kuten Ison-Britannian Molly lauloi.

Euroviisut ovat mielestäni kansan ohjelma. Ei karsintaan tarvita "asiantuntevia" tuomareita pätemään ja kertomaan omia mielipiteitään jakso toisensa jälkeen. Toinen uudistus on live-esitykset. Kaikki UMK:n lähetykset näytetään ensi vuonna suorana. Ei enää etukäteen nauhoitettuja turhia jaksoja. Kyllä suoran lähetyksen jännitysmomentti on Se Juttu.

Kilpailukappaleita aletaan ottaa vastaan 1.9. alkaen. Nyt kaikilla biisinikkareilla on elämänsä tilaisuus ruveta kynäilemään Suomelle euroviisua ensi vuodeksi. Softenginekin oli vielä viime vuonna tuikituntematon yhtye Seinäjoelta. Nyt poikien single on päässyt brittilistalle! Sitä ei kovin moni suomalaisartisti ole saavuttanut.

Tästä se taas lähtee. Odotan UMK:ta kerrankin hyvillä mielin :)

3 kommenttia:

  1. No hyvä sentään etteivät lyö enää päätä seinään täsmälleen samalla konseptilla. Mutta kaikki horina ja jorina suorana suomalaisten suusta? Saamme siis kuulla epätoivoista änkytystä, vaivaannuttavia hiljaisuuksia ja YLEn äänitekniikan heikkoutta viikko toisensa perään. Miten artistit tehdään tutuiksi kansalle? -Huolestunut Piitu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä olen nähnyt onnistuneita live-lähetyksiä jopa YLEltä ;) Osattiinhan Suomen karsinnat ennenkin järkätä. Varmaan sosiaalisella medialla ja netillä on sitten suurempi rooli artistien markkinoinnissa.

      Poista
    2. En mä olisi lainkaan huolissani! :)

      Poista