20.5.2014

8 vuotta sitten helvetti jäätyi...

... ja Suomi voitti Euroviisut! Mahdoton muuttui mahdolliseksi tuona toukokuisena yönä Ateenan lämmössä. Historiallinen päivämäärä oli 20.5.2006. Jokaisella suomalaisella on varmasti muistonsa tältä illalta.


Oma muistoni on tällainen: Seurasin viisuja lapsuudenkodissa äitini ja ystäväni kanssa. Lordin ympärillä oli viisuviikon aikana ollut mukavaa pörinää. Suomi oli päässyt viisufinaaliin ja huhuttiin, että se oli voittanut semifinaalin. En kuitenkaan uskaltanut edes toivoa moista. Lordi kuitenkin rupesi haalimaan pisteitä toisensa perään. Äiti ja ystäväni taisivat tajuta ennen minua, että Suomella oli oikeasti mahdollisuudet voittoon. Asian ratkettua minä edelleen tuijotin telkkaria pöllämystyneenä ja hoin: "Ei tämä voi olla totta!"


Fiilikset olivat siis epätodelliset. Eihän Suomen pitänyt koskaan voittaa! Seuraavana aamunakin olin vielä ihan äimän käkenä. Sitten kun olin toipunut järkytyksestäni, rupesin jo odottamaan seuraavaa vuotta. Suomi saisi vihdoin isännöidä viisuja.

Lordin aiheuttama viisuhuuma oli ennenkuulumatonta. Bändille rakennettiin kunnianosoitukseksi oma aukio Rovaniemelle. Tuli Lordi-colaa, karkkeja ja ties mitä oheistuotetta. Kuten kuvasta näkyy, "muutama" ihminen kokoontui Kauppatorille juhlimaan tuoretta viisuvoittajaa. Tilaisuus televisioitiin ja minulla on se yhä nauhalla :D


Vielä 8 vuotta myöhemmin Suomella on syytä ylpeyteen. Lordin viisushow'ta ei olla pistetty mielestäni paremmaksi. Monsteri-teema on suorastaan nerokas. "Hard rock hallelujah" on eittämättä klassikko, joka tullaan taatusti muistamaan vuosikymmenienkin päästä. Ei siis kuin volat kaakkoon ja moshaamaan!


Tässä vielä huikea video pisteidenlaskusta :D Jaana Pelkosen ja Heikki Paasosen selostus on mahtavaa :D

4 kommenttia:

  1. Minä muistan että oli aikoinaan luvannut että jos suomi voittaa viisut niin juoksen alastomana ympäri naapurustoa. No tajusin perua sanani heti pisteiden laskun alettua.

    VastaaPoista
  2. Tästä tulee kyllä hyvät muistot, todellakin! Me olimme silloisen luokkani kanssa viettämässä koulun päättäjäisiä laivalla ja kaikki laivalla olijat kerääntyivät televisioiden viereen. Onneksemme kanava näkyi koko finaalin ajan (olin varma, että kuitenkin yhteys pätkii) ja pääsimme juhlimaan voittoa laivalla :D oli hyvät bileet ja Hard Rock Hallelujah soi. Uskomatontahan se oli sitä katsoa...aivan uskomatonta. Ja niin siistiä! :) Ei aina meinannut kuulla seuraavia pisteitä, kun edellistä 12 pistettä huudettiin vielä jne. Kyllähän laivalla aina tunnelmaa on ;) taisi olla vielä niin, että lätkää oltiin katsottu juuri ennen ja fiilis oli hyvä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtava muisto! :D Ihmiset varmaan sekosivat täysin :D

      Poista