10.3.2014

Seitsemäs kerta toden sanoi


Sanna Nielsen on Ruotsin viisuedustaja vuosimallia 2014! Finaali oli kovatasoinen ja huh, mikä jännitysnäytelmä!

Tuomariäänten jälkeen Ace Wilder johti Sanna Nielseniä seitsemän pisteen kaulalla. Olin jo valmis itkupotkuraivareihin, sillä en voi sietää Ace Wilderin kappaletta. Yleisöäänet kuitenkin ratkaisivat pelin Sannan eduksi. Hän kiilasi Acen ohi KAHDELLA PISTEELLÄ! Kiitos, Ruotsin kansa! Onneksi vältyttiin viime vuoden kaltaisilta traumoilta. Silloinhan YOHIO sai ylivoimaisesti eniten yleisöääniä, mutta kansainväliset raadit jättivät hänet tylysti hännille. Robin Stjernbergin voitto tuntui turhauttavalta kompromissiratkaisulta. Nyt olen voittajaan aivan tyytyväinen :)

Sanna Nielsen on malliesimerkki siitä, että kärsivällisyys kannattaa. Hän on kilpaillut Melodifestivalenin finaalissa kunnioitettavat seitsemän kertaa. Nyt häntä vihdoin onnisti. Olen vilpittömän iloinen Sannan puolesta. Vaikkei hän kuulukaan lempilaulajiini, en voi kiistää etteikö hän olisi taitava artisti. Ääntä ja ulkonäköä riittää vaikka muille jakaa.

Ensimmäisen kerran Sanna Nielsen osallistui Melodeihin vuonna 2001. Tuolloin sijoitus oli hienosti kolmas. Ruotsin edustajaksi valittiin Friends-yhtye kappaleella "Listen to your heartbeat". Mielestäni se onkin parempi biisi kuin Sannan "I går, i dag". Nuori Sanna on vielä ihan lapsenomainen tässä esityksessä <3


Kahden vuoden kuluttua Sanna halusi revanssin. "Hela världen för mig" on geneerinen schlager, joka miellytti ruotsalaisia aina viidennen sijan verran. Tämä oli minun ensikohtaamiseni Sannan kanssa, sillä sain vuoden 2003 MF-kokoelmalevyn lahjaksi tädiltäni. Siitä fanitukseni lähti pikkuhiljaa liikkeelle.


Vuosi 2005 oli siitä merkittävä, että Ruotsin finaali näytettiin ensimmäistä kertaa Suomen televisiossa. Minulla oli videokone valmiina nauhoittamassa ja tätä finaalia on tullut katseltua monet kerrat. Sanna Nielsen duetoi nykyään enemmän säveltäjänä kunnostautuneen Fredrik Kempen kanssa. "Du och jag mot världen" onkin yhä mielestäni paras Sannan karsintatyrkyistä. Muistan kritisoineeni kovaan ääneen Sannan asua. Kamalat pullottavat tissit ;)


Sanna piti jälleen kahden vuoden tauon, jolloin oli aika yrittää uudestaan. Nyt hän ei saanut suoraa finaalipaikkaa, vaan ponnisti jatkoon Andra Chansenin kautta. Sijoitus finaalissa oli seitsemäs.


Vuonna 2008 Sanna teki suurimman läpimurtonsa. Hän voitti yleisön puolelleen herkällä balladilla "Empty Room". Yleisöäänet eivät silti riittäneet. Sanna sijoittui toiseksi ja Charlotte Perrelli lähti edustustehtäviin Belgradiin. Minä olin lopputuloksista iloinen, mutta monet ovat vakuuttuneita, että Sanna olisi pärjännyt Charlottea paremmin Euroviisuissa. Voimme vain jossitella.


Kolmen vuoden jälkeen Sanna luotti yhä englannin kieleen. Nyt tunnelmat olivat huomattavasti valoisammat ja iloisemmat. Hän julisti: "I'm in Love" ja lauloi finaalin neljännelle sijalle. Tämä on kakkossuosikkini Sannan biiseistä ja ainut kerta, kun olen nähnyt hänet livenä.


Itse en valitettavasti pääse paikalle, mutta Sanna Nielsen tähdittää Viking XPRSin risteilyä lauantaina 22.3. Kaikki kynnelle kykenevät sinne :) Lisätietoa risteilystä täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti