24.3.2014

Belgia on sontaa ja muita arviointeja

 

Terveisiä Kotkan esikatseluista! Meitä oli lopulta neljä fania arvostelemassa tämän vuoden kappaleita ja nautiskelemassa tunnelmasta. Nostan hattua yhdelle vieraista, joka ei ollut koskaan aiemmin osallistunut viisutapaamiseen. Kiitos, että uskalsit tulla paikalle! Meillä oli jo alustavasti puhetta kesäisen viisumiitin järjestämisestä. Toivottavasti se toteutuu ja saamme paikalle paljon kymenlaaksolaisia faneja. Palataan asiaan!

Kuulin siis ensimmäistä kertaa suuren osan kappaleista, minkä vuoksi arvioni saattavat vielä heilahtaa suuntaan ja toiseen. Jyvät erottuivat kuitenkin akanoista. Kunniamaininnan surkeimmista biiseistä saavat Belgia ja Georgia. Belgian äiti-jollotus aiheutti sanoituksineen niin suurta myötähäpeää, etten voinut muuta kuin nauraa. Kornimpaa kappaletta saa hakea. Laulajan olemuskin oli jotenkin koominen, puhumattakaan yleisön joukossa istuneesta äitiliinistä. Katsomossamme Belgia kirvoitti suurimmat naurunremakat. Oi voi...

Kyllähän tälläkin faneja on, ei kai mammanpoika-Axel olisi muuten karsintoja voittanut. Minua hänen sanomansa ei vaan kosketa lainkaan.


Toinen sontaläjä oli Georgian kappale. Jos tätä nyt siis kappaleeksi voi edes kutsua. Minä en saa sävellyksestä mitään otetta ja tuntuu, että tämän funktiona onkin vain olla mahdollisimman taiteellinen ja ah-niin-erilainen. Sori vaan, georgialaiset, mutta minuun ette tee vaikutusta. Tällainen hihhulimeininki ei innosta. Ehkä pitäisi olla aineiden vaikutuksen alaisena, jotta tämän kappaleen olemus avautuisi. En tahdo kuitenkaan kokeilla.



Onneksi taso vaikutti kokonaisuutena oikein piristävältä ja hauskalta! Mukana on monta hyväntuulista laulua, jotka saavat hymyilemään. Kasasin lauantaina kymmenen kärjen, mutta olen taipuvainen mielialan vaihteluihin. Tässä siis tänään päivittämäni top 10 euroviisuipistein:

1 piste
TANSKA: Basim - Cliché love song


Aina iloiset tanskalaiset eivät petä tänäkään vuonna. Oikea hyvän mielen biisi, joka tarttuu heti ja vie mennessään. Isäntämaa on varmasti kisassa vahvoilla, varsinkin kun arpaonni heitti heille loistavan esiintymisnumeron.

2 pistettä
VENÄJÄ: The Tolmachevy Sisters - Shine


Etukäteen parjaamani Venäjän biisi osoittautuikin oikein kauniiksi. Tuntemukseni ovat ristiriitaiset, koska en haluaisi pitää tästä. Sanoituksessakin on kohtia, jotka voi hyvällä mielikuvituksella tulkita Ukrainan tilannetta käsitteleviksi. Jos suljen korvani sanoitukselta, tykkään tästä kuitenkin tosi paljon. Siskokset vaikuttavat myös suloisilta :)

3 pistettä
ROMANIA: Paula Seling & Ovi - Miracle


Romaniaa neljä vuotta sitten edustaneet Paula ja Ovi ovat täällä taas. Oven [sic] ja Paulan edellinen kappale sijoittui peräti kolmanneksi. Yhtä korkeaan sijoitukseen en usko, mutta tällainen perinteinen euroviisu-poppis puree minuun aina. Paulan ääniala on lisäksi tosi vaikuttava.

4 pistettä
RANSKA: Twin Twin - Moustache


Kilpailun toiset kaksoset tulevat Ranskanmaalta. Tämä moderni hitti puri heti hyväntuulisuudellaan ja tarttuvuudellaan. Ranskalla ei ole mennyt kovin vahvasti viime vuosina, mutta soisin heille menestystä. Aion varmasti luukuttaa tätä vielä kesälläkin!

5 pistettä
ISLANTI: Pollapönk - No prejudice


Islantilaiset laulavat ennakkoluulottomuuden puolesta. Esikatseluissa kuulin tämän biisin islanniksi, mikä toi oman lisämausteensa, mutta englantia tietysti ymmärtää paremmin. Tulen tästä(kin) kappaleesta tosi iloiseksi ja haluan vaan rallattaa mukana. Lisää pirteää kesämusaa!

6 pistettä
KREIKKA: Freaky Fortune feat. Riskykidd - Rise up


Kädet ilmaan, nyt biletetään! Tykkään Kreikan biisin taustoista ihan simonaan. Haluan päästä joraamaan tätä viisubileisiin ja äkkiä! Kreikka on ollut kestomenestyjä, eikä finaalipaikka varmasti tänäkään vuonna tuota vaikeuksia.

7 pistettä
RUOTSI: Sanna Nielsen - Undo


Ruotsin biisi tuntuu tässä joukossa jo vanhalta tutulta ;) En ole kuitenkaan päässyt kyllästymään siihen. Sanna Nielsen on upea laulajatar ja "Undo" on sellainen kappale, joka jää heti mieleen. Siksi uskon Ruotsin pärjäävän.

8 pistettä
LATVIA: Aarzemnieki - Cake to bake


Kun kuulin tämän lauantaina ensimmäisen kerran, en tiennyt ensin miten suhtautua. Kappale, jossa lauletaan kakun leipomisesta ei voi olla kovin vakavasti otettava. Hämmentävä kokemus, joka kuitenkin kääntyi plussan puolelle. Rakastuin tähän niin, etten pysty sanoin kuvaamaan. Latvia varmasti jakaa mielipiteitä ja ymmärrän TÄYSIN, jos jonkun mielestä tämä on järkyttävää p*skaa :D Minuun "Cake to bake" kolahti nyt kovaa ja ihan pronssisijan verran! 

10 pistettä
ITÄVALTA: Conchita Wurst - Rise like a phoenix


Itävalta heittää kehiin vuoden erikoisimman artistin. Hän on Conchita Wurst, parrakas drag-taiteilija, joka laulaa kuin enkeli. Myönnän, että ulkomusiikilliset seikat vaikuttavat Itävallan sijoitukseen, koska Conchita on hahmona vain niin mahtava <3 Tällaisia esiintyjiä tarvitaan välillä Euroviisuihin! Bond-vaikutteinen voimaballadi on itsenäänkin jo niin vaikuttava, että sillä pääsee puntarini kärkisijoille.

Ja lopuksi, 12 pistettä menee:
NORJAAN!


Norjan Carl Espen näyttää rosoiselta rekkamieheltä, mutta tulkinta on mahdottoman herkkää ja kaunista <3 Minulle tulee tästä mieleen rakastamani Silta-sarjan tunnari. "Silent stormissa" on myös jotain samaa kuin vuoden takaisessa UMK-tyrkyssä "We should be through". Yllätin itsenikin sijoittamalla balladin puntarini kärkeen, sillä en yleensä ole hitaiden kappaleiden ystävä. Norjan viisu kolahti kuitenkin heti. Muut kisakatsomossamme eivät tälle lämmenneet, mutta minä uskallan veikata Norjalle (jälleen) finaalipaikkaa ja sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon. Minä ainakin aion äänestää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti