27.2.2015

Ja voittaja on...

... Pertti Kurikan Nimipäivät? Satin Circus? Vai joku muu?














Pahoittelen hiljaisuuttani UMK:n suhteen. Tarkoitukseni oli arvostella jokainen alkukarsinta erikseen, mutta se nyt vain jäi. Finaaliin toisaalta valikoituivat kaikki suosikkini, joten mitäpä niitä pudonneita kappaleita enää muistelemaan.

Huomenna pääsemme vihdoin jännityksestä, kun UMK:n voittaja selviää. Myös salaperäisten finaaliraatien koostumus on julkistettu. Kategorioita on yhteensä kahdeksan: lapset, sateenkaariväki, martat (LOL), musiikintekijät, media, kansalaisraati, taksikuskiraati ja suomenruotsalaisraati. Varsin sekalainen seurakunta. Joukosta puuttuvatkin enää papit. Raadeilla on onneksi vain kymmenen prosentin painoarvo lopputuloksesta.

Uskallan tässä paljastaa, että hain itsekin mukaan kansalaisraatiin. Se olisi varmasti ollut hieno kokemus. En tullut valituksi, mutta koskaan tykkään itseni nolaamisesta, tässä on hakuvideoni :D No comments.


Seuraan siis UMK:n finaalin kotisohvalta käsin. Ei tuo oikeasti haittaa, sillä kärsin taas flunssasta. Voin ottaa finaali-illan rennosti ja mässätä. Onneksi myös finaalin musiikillinen taso on korkea, joten pääsen nauttimaan musiikistakin. Oikeastaan mukana on vain pari ällötystä, joita en kelpuuttaisi edustamaan. Ne ovat Pertti Kurikan Nimipäivät ja Angelo De Nile. PKN:n perustelut olenkin jo kirjoittanut. Angelo De Nile puolestaan aiheutti suurta myötähäpeää esityksellään. Ei se biisikään mikään kehuttava ole.

Jos suosikeista puhutaan, minulla on niitä nyt yksi. Opera Skaala yllätti live-esityksellään. Mitään niin ammattitaitoista ja hienoa en ollut nähnyt Suomen karsinnoissa miesmuistiin! Oopperadiiva Essi Luttinen esiintyy pilke silmäkulmassa kunnon camp-akan tavoin (mikä on siis suuri kohteliaisuus viisufanin suusta). "Heart of Light" on nyt kolahtanut minuun kunnolla. Ääneni menee varmasti Opera Skaalalle.

Satin Circusin ja Soljun biisit ovat yhä loistavia, mutta molempien esityksistä puuttui puhtia. Toivon, että huomenna skarpataan paljon. Shavan bhangra-iloittelu saa myös aina hymyn korviin. Jouni Aslak veti lisäksi kappaleensa varman ammattitaitoisesti. Meillä on paljon hyviä vaihtoehtoja ja ihan konkreettiset mahdollisuudet menestykseen. Pertti Kurikan Nimipäivien biisillä sitä menestystä ei kuitenkaan saavuteta. Sano minun sanoneeni, saatana.

2 kommenttia:

  1. Koska olen itsekin varsin hassu niin tykkään hassuttelusta, siksi Shavan biisi on noussut mun suosikiksi. Sen lisäksi että se on viihdyttävä se on myös varsin jorattava, mikä on plussaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Shava on kyllä hauska - ja sitä on kiva tanssia :D

      Poista