11.2.2015

Tervetuloa viisuihin, Australia!

















En aluksi meinannut uskoa lukemaani, mutta totta se on! Juhlavuoden kunniaksi EBU on kutsunut Australian osallistumaan tämän vuoden euroviisuihin. Kutsuun vastattiin myöntävästi.

Ausseissa ollaan seurattu viisuja vuosikaudet. He saivat myös kunnian olla mukana väliaikanumerossa Kööpenhaminassa. Maassa on jopa järjestetty omat puhelinäänestykset, vaikka he eivät olekaan saaneet vaikuttaa viralliseen lopputulokseen. Mielestäni Australia on siis enemmän kuin tervetullut mukaan.

Viisufanien parissa kuhistaan kovasti tulevan edustajan henkilöllisyydestä. Nähdäänkö euroviisulavalla kenties Kylie Minogue tai Sia? Entäpä Savage Garden -yhtyeen comeback? Olisihan se mahtavaa, jos viisuihin osallistuisi australialainen supertähti. Onhan kyse sentään ainutlaatuisesta tilaisuudesta.

Mikäli Australia sattuisi voittamaan, viisuja ei kuitenkaan järjestettäisi eteläisellä pallonpuoliskolla. Voiton sattuessa kohdalle kisat pidetään Euroopassa. En tiedä, saako Australia itse päättää järjestäjämaan, vai tulisiko käsky korkeammalta taholta. Periaatteessa siis järjestäjämaa voisi olla vaikka Suomi ;) Itse olen kuitenkin Ison-Britannian kannalla.

Kyseessä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun euroviisuissa on nähty australialaisia artisteja. Tunnetuin heistä lienee Olivia Newton-John, joka edusti Isoa-Britanniaa vuonna 1974. Niin ikään brittejä edusti brisbanelainen Gina G. Myös Irlannin viisuihme Johnny Logan on syntyjään kengurujen maasta. Saksaa vuonna 2006 edustaneen Texas Lightning -yhtyeen laulusolisti Jane Comerford tulee myös Australiasta. Tiedättekö muita?

4 kommenttia:

  1. Todellakin hieno juttu. Piti lukea monta uutista, ennen kuin aloin uskoa.
    Savage Garden, miun teiniaikojen yksi suurimmista suosikeista, oiskin mieluisa edustaja. Tai ehkä se ei enää tässä iässä olisi yhtä ihana... ;)

    VastaaPoista
  2. Todella mahtavaa! Toivottavasti tosiaan pistävät parastaan ja valitsevat jonkun tunnetun artistin edustamaan maataan.

    VastaaPoista
  3. Mä oon niin innoissani tästä! Suurin toiveeni olisi Troye Shivan. :)

    VastaaPoista
  4. Minä toivon Courtney Actia, joka onkin jo ilmaissut kiinnostuksensa :D

    VastaaPoista