26.2.2014

Mellofavoriter

Kaikki Melodifestivalenin biisit on nyt kuultu. Ensi lauantaina valitaan vielä kaksi finalistia Andra Chansenin kautta, sitten kymmenen kärki on selvillä. Tähän mennessä tiensä finaaliin ovat selvittäneet:

  1. YOHIO: To the End
  2. Ellen Benediktson: Songbird
  3. Panetoz: Efter solsken
  4. Sanna Nielsen: Undo
  5. Oscar Zia: Yes We Can
  6. Ace Wilder: Busy Doin' Nothin'
  7. Anton Ewald: Natural
  8. Alcazar: Blame It on the Disco


Mukana on tuttuja ja turvallisia artisteja, mutta myös tuoreita nimiä. Tyylilajeista löytyy iskelmää, rockia, räppiä, power-balladia, poppia ja discoilua. Jokaiselle jotakin. Suorista finalisteista liputan eniten YOHIOn puolesta. Hän oli viime vuonna jo moraalinen voittaja saatuaan eniten yleisöääniä. Uskon, että YOHIO on jälleen kisassa vahvoilla. Hänen biisinsä "To the End" jäi päähäni soimaan ensikuulemalta. Show on kaiken lisäksi näyttävä ja fanipohjaa löytyy. Jos YOHIO ei taistele voitosta, ihmettelen suuresti.


Andra chansenissa finaalipaikkaa tavoittelee myös Kreikan kaksinkertainen edustaja, viisuvoittaja vuosimallia 2005: Elena Paparizou. Ruotsalais-kreikkalaista Elenaa on kuulemma kosiskeltu osallistumaan Melodeihin jo vuosikaupalla. Vasta tämä biisi sai hänet syttymään. Enkä ihmettele, sillä "Survivor" on vahva kappale, johon itsekin ihastuin heti.


Totesin jo aiemmin, että joskus en ymmärrä ruotsalaisten musiikkimakua. EKO kilpaili kappaleellaan "Red" kahden viikon takaisessa alkukarsinnassa. Mielestäni tämä electropop-biisi oli tyylikäs, eikä esityksessäkään ollut mitään vikaa. Sijoitus 8/8. *huokaus* Omapa on menetyksensä.

2 kommenttia:

  1. On suuri vääryys jos YOHIO ei voita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minunkin mielestäni, mutta ruotsalaiset tuntien mikään ei ole varmaa. Sanna Nielsen voi myös olla vahvoilla.

      Poista