10.12.2013

UMK = EVVK?


Tänään on julkaistu 12 artistia, jotka kilpailevat vuonna 2014 Suomen euroviisuedustajan paikasta. Uuden Musiikin Kilpailu eli UMK on siis jo polkaistu käyntiin, vaikka voittaja valitaan vasta ensi vuonna. Finaali järjestetään Barona Areenalla 1.2.2014 ja mukaan mahtuu kahdeksan toiverikasta artistia. Keitä he siis tänä vuonna ovat?

Edustuspaikkaa tavoittelevat: Lauri Mikkola, Clarissa & Josh Standing, MadCraft, Mikko Pohjola, Jasmin Michaela, Hukka ja Mama, Hanna Sky, MAKEA, Dennis Fagerström, Softengine, Lili Lambert ja MIAU. Edelleen voisi kysyä: siis ketkä? Pari nimeä on minulle tuttuja Voice of Finland -kisasta, mutta muuten joukko on varsin tuntematonta. Toisaalta eipä kilpailussa, jossa etsitään "uutta musiikkia" juuri ole sijaa vanhoille konkareille :P

UMK on järjestetään nyt kolmatta kertaa. Jotkut viisufanit toivovat, että myös viimeistä. Itselläni on ristiriitaiset fiilikset. Euroviisukarsintamme musiikillinen taso on kieltämättä kohonnut parin vuoden aikana. Tänä vuonna olisin kelpuuttanut useammankin ehdokkaan edustajaksi asti. Vika ei siis ole biiseissä tai artisteissa. Formaatin epämääräisyys mättää.

UMK:n perimmäinen tarkoitus on jäänyt epäselväksi. Okei, etsitään siis uutta musiikkia. Sen me tajusimme. Mutta mitä se "uusi musiikki" sitten on? Miksi jatkoon ovat kuitenkin porskuttaneet ne perinteisimmät euroviisubiisit, jos sellaisista halutaan päästä eroon? Minkä vuoksi UMK on ylipäätään olemassa? Sinällään formaatti voisi toimiakin, mikäli se irroitettaisiin euroviisukontekstista. Tai mistäpä minä tiedän. Se kuitenkin on varmaa, ettei UMK nykyisellään oikein innosta.

Olen varmaan huono viisufani, koska en heti rynnännyt kuuntelemaan näitä 30 sekunnin pätkiä. Odotan suosiolla kokonaisia biisejä. Oikeasti odotan, että sieltä löytyy jotain hyvääkin :) Viime vuonna minut yllätti totaalisesti (lähes) tuntemattomuudesta noussut Mikael Saari. Hänen kappaleensa "We should be through" voitti Viisukuppilan fanipalkinnon ja sijoittui lopulta hienosti toiseksi. Hopee ei ollut häpee!

Toivottavasti jotain näin tajunnanräjäyttävää on luvassa:



2 kommenttia:

  1. Aika tuntemattomia, mutta se on just hyvä. Kiva löytää jotain uutta taas omaan kuunteluun... siis mikäli on yhtä tajunnan räjäyttävää kun Mikael ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joka vuosi löytänyt viisujen kautta uusia artisteja, joten toivottavasti en nytkään joudu pettymään :)

      Poista