26.3.2015

Kun idoli paljastuu idiootiksi

Kerroin taannoin matkablogissani uskomattomasta reissusta Puolaan. Tapasimme siellä Ich Troje -yhtyeestä tutun Michał Wiśniewskin. Kuten muistanette, Ich Troje on edustanut Puolaa euroviisuissa kahdesti, vuosina 2003 ja 2006. Pidin heidän molemmista viisuistaan paljon, mutta erityisesti vuoden 2003 kappaleesta "Keine Grenzen".

Miten sitten päädyimme Puolaan? Se onkin uskomaton tarina. Tapasimme Michał Wiśniewskin ensimmäisen kerran syyskuussa hänen fanitapaamisessaan Ogrodzieniecissä. Michał hyväksyi meidät Facebook-kavereikseen ja piti yhteyttä ystäväni kanssa. Asia johti toiseen ja meidät kutsuttiin hänen luokseen tekemään haastattelua. Se tuntui aivan hullulta, mutta tartuimme tilaisuuteen.

Reissu oli mahtava ja pääsimme nauttimaan luksuksesta. Meitä kohtaan oltiinkin todella vieraanvaraisia ja ystävällisiä. Olin hyvin otettu siitä, että sain haastatella ihailemaani artistia. Pidin sitä toimittajan urani kohokohtana ja jutusta tuli hyvä. Lähdimme Puolasta hyvillä fiiliksillä.

Mikä sitten meni vikaan? En tiedä. Michał lupasi lähettää minulle valokuvia itsestään juttua varten. Kyselin niiden perään parikin kertaa, mutta viesteihini ei reagoitu. Myös ystäväni yhteydenotot ignoroitiin herra Wiśniewskin taholta useaan otteeseen. Aiemmin meille oltiin sanottu, että voisimme soittaa ja tekstata koska tahansa, jos on jotain asiaa. Tämä ei ilmeisesti enää päde. Emme ymmärrä, mitä muka olemme tehneet suututtaaksemme hänet.

Ignooraminen on tässä pahinta. Olisi paljon reilumpaa, jos meille sanottaisiin suoraan: "Te olette ärsyttäviä, jättäkää minut rauhaan." Se olisi ihan OK. Nyt vain tuntuu hämmentävältä, koska emme tajua tätä tilannetta.

Tarkoitukseni ei ole loata Wiśniewskin mainetta, sen hän on jo tehnyt itse. Kovinkaan moni puolalainen ei ota häntä enää vakavasti. Palstamillimetrejä on kertynyt varmaan enemmän kuin Matti Nykäsellä ja Johanna Tukiaisella yhteensä. Tiesin kyllä, että hän on kiistanalainen persoona, mutta oletin lööppien olevan vain mustamaalausta. Nyt en enää usko siihen.

Mikä minua sitten eniten risoo? Varmaankin se, että aiemmin ihailemani ihminen osoittautui oikeassa elämässä moukaksi. Puolalaiset fanit vaikuttavat näkevän Michał Wiśniewskin ruusunpunaisten lasien läpi. Me kohtasimme nyt rankan totuuden, enkä tiedä pystynkö toipumaan tästä ikinä.

2 kommenttia:

  1. Minä edelleen haluaisin uskoa että kyseesssä on väärinkäsitys...mutta vaikeaa siihen on enää uskoa.

    VastaaPoista