21.1.2015

Andreas Lundstedt: Mitt positiva liv


















Andreas Lundstedt & Cecilia Blankens: Mitt positiva liv (2012)

Andreas Lundstedt on tuttu nimi viisuihmisille. Hän on osallistunut Melodifestivaleniin niin sooloartistina (1996, 1997, 2007 ja 2012) kuin Alcazar-yhtyeen riveissäkin (2003, 2005, 2009, 2010 ja 2014). Hänet nähtiin myös Sveitsin edustajana vuoden 2006 euroviisuissa osana six4one-kokoonpanoa.

Viimeistään vuonna 2007 Andreasin nimi oli koko kansan huulilla. Hän kertoi julkisesti olevansa HIV-positiivinen. Paljastus oli käänteentekevä. Kukaan muu ruotsalaisjulkkis ei ollut uskaltanut tulla kaapista asian suhteen.

"Mitt positiva liv" kertoo Andreasin elämäntarinan ennen ja jälkeen diagnoosin. Andreas kutsuu virustaan leikkisästi HIV-stinaksi, jonka kanssa hän on vähitellen oppinut elämään. Tie nykytilanteeseen on ollut pitkä ja kivinen. Andreas ei kertonut sairaudestaan kenellekään kymmeneen vuoteen. Seuraukset olivat tuhoisat. Andreas ajautui käyttämään huumeita ja kärsi ahdistuksesta. Samalla hän oli myös se Alcazar-tähti, jonka me tunnemme.

Kirja ei silti ole masentavaa luettavaa. Andreas korostaa, että on nykyisin onnellinen. Hän on hyväksynyt HIV-stinan osaksi elämäänsä ja on oppinut jopa rakastamaan sitä. Nykyisin Andreas toimii HIV-aktivistina ja on taatusti ollut suurena apuna kohtalontovereilleen.

Jos ruotsin kieli on vähänkään hallussa, suosittelen tarttumaan tähän kirjaan. Vakuutan, ettei se ole hukkaan heitettyä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti