8.1.2015

Uusien Mokien Kilpailu

Ilmassa oli jännitystä ja spekulaatiota. Fanit pohtivat, ketä nähtäisiin Suomen euroviisukarsinnassa. Nimet ja kappaleet oli määrä julkistaa ensi tiistaina. Jotain meni kuitenkin vikaan. Eilen havahduttiin siihen, että UMK 2015 -kokoelmalevyn tiedot löytyivät jo Spotifysta. Yhden kappaleista pystyi jopa kuuntelemaan ulkomailta käsin. Tarkoin varjeltu salaisuus paljastui.














Ensireaktioni oli facepalm. Ei TAAS. Mokailu kun ei ole mitenkään vierasta Uuden Musiikin Kilpailulle. Myös vuonna 2012 kilpailun finalistit paljastuivat vahingossa. Tuolloin kokoelmalevyn tiedot näkyivät etuajassa CDON.com-verkkokaupassa.

Aluksi ajattelin, että tämäkin oli vahinko. Nyt en ole kuitenkaan asiasta enää varma. Eihän kukaan voi olla näin idiootti? Todennäköisempää on, että vuoto tehtiin puhtaasti mediakohun takia. Nyt UMK on päässyt otsikoihin. Puhutaan jopa julkisuuteen vuotaneen kappaleen diskaamisesta. En usko, että se tulee tapahtumaan, mutta onpahan Voice of Finland -voittaja Siru ainakin tämän jälkeen koko kansan huulilla. "Tämä oli se biisi, joka meinattiin diskata."

Oli miten oli, tapahtunut jätti minulle pahan maun suuhun. Ehdin jo varovaisesti innostua Suomen viisukarsinnasta. Uskon kyllä, että joukossa on hyviä biisejä. En vain pidä tavasta, jolla UMK:ta luotsataan. Kisaa pitäisi viedä eteenpäin laadukkaiden artistien ja kappaleiden avulla. Ei kohujen kautta.

6 kommenttia:

  1. Vahinko taikka ei, noloa silti.

    VastaaPoista
  2. Oli vahinko tai ei, niin ainakin minusta on ihan kiva, että saatiin jo näin vähän etukäteen tutustua näihin kilpailijoihin, kun suurin osa kuitenkin on melko tuntemattomia. Nyt on aikaa tutustua esim. kilpailijoiden taustaan ja aiempaan tuotantoon. Tälleen saa ehkä pareman ja selkeämmän kokonaiskuvan siitä ketä siellä on mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä olen samaa mieltä, että sinänsä ei haittaa tietää artistien nimet etukäteen. Toimitaanhan niin monissa muissakin maissa, että biisit kuullaan vasta myöhemmin, vaikka artistit jo tiedetään :)

      Poista
  3. Ei varmasti ollut moka, ja hyvä niin! Myönnän kuuluvani itse UMKn suurimpiin tykkääjiin. Viime vuonna voitti jopa mellot mielestäni. Ja koska pidän UMKsta niin pidän myös siitä, että se saa medianäkyvyyttä.

    VastaaPoista