11.3.2016

Minä ja Melodifestivalen

Olen Ruotsi-fani. Se on varmaan tullut selväksi. Rakastan ruotsalaista kulttuuria, musiikkia ja eritoten Melodifestivalenia. MF on perinteisesti ollut minun viisuvuoteni kohokohta. Tänäkin vuonna taso on ollut varsin mainio. Ruotsalaiset saavat kotikisoihinsa kelvollisen edustajan. Itse liputan Samirin ja Viktorin hauskan "Bada nakna" -kappaleen puolesta :D Ruotsalaiset voisivat kerrankin repäistä ja valita biisin, joka lauletaan på svenska. Ei mitään englanninkielistä käännöstä tähän!

Seuraan MF-finaalin tänäkin vuonna sohvalta käsin. Olin paikan päällä vuosina 20102013. Jokaiselta reissulta on ihania muistoja <3 Jaan nyt finaaliviikonlopun kunniaksi teidän kanssanne niistä parhaimmat!

2010













Ensimmäinen euroviisureissuni ulkomaille on tietysti minulle erityisen tärkeä. Tärkeäksi siitä teki myös idolini Nanne Grönvallin näkeminen livenä! <3 Nanne oli mukana MF-finaalin väliaikanumerossa (kuten muuten tänäkin vuonna) ja veti lyhyen nimmarikeikan Globenin viereisessä ostoskeskuksessa. Lauloin mukana kurkku suorana eturivissä. Nannekin huomasi minut ja tunki mikrofonin eteeni "Håll om mig" -kappaleen aikana. Annoin mennä, vaikka ääneni taisikin täristä :D

Nannen nimmarin halutakseen piti ostaa single ja jonottaa. Ei haitannut, sillä tätä hetkeä olin odottanut kauan. Sain muistoksi myös tämän yhteiskuvan meistä. Ensimmäinen MF-matka ei olisi voinut enää muuttua paremmaksi!

2011

















Vuosi 2011 oli kahden kovan kundin, Eric Saaden ja Dannyn kaksintaistelu. Minä kannustin Ericiä ja latasin jopa ruotsalaisen prepaid-liittymän, jotta pystyin äänestämään. Mieleeni tältä MF-reissulta on jäänyt viisuetkot, jotka järjestettiin erään suomalaisen viisufanin luona ihan Globenin kupeessa. Tunnelma oli korkealla ja jorasimme Ericin "Popularin" tahtin naapurien iloksi :D

Prepaid ei ollut turha ostos, sillä ilta oli Ericin juhlaa. Viisuhistorian suurimpia oikeusmurhia on se, että Ruotsi sijoittui euroviisuissa vasta kolmanneksi. Tuosta hetkestä on jäänyt hieman traumoja...

2012

















Vuoden 2012 Melodifestivalen oli silkkaa euforiaa! Tuleva viisuvoittaja Loreen aiheutti kylmiä väreitä esityksellään, jonka pääsin todistamaan livenä Globenin piippuhyllyltä. Prepaid-saldo meni Loreenin äänestämiseen, eikä suotta! Myöhemmin tämä mystinen nainen valloitti koko Euroopan.

Seuraavana vuonna pääsin Loreenin keikalle Helsinkiin. Tämä kohtaaminen on jäänyt mieleeni lämminhenkisenä ja välittömänä <3 Loreen on niin kaukana diivasta kuin olla vaan voi. Toivottavasti näen hänet vielä uudestaan.














2013

















Vuonna 2013 fanityttöiltiin Solnassa! YOHIO aiheutti teinihysteriaa, johon oli helppo yhtyä :D Myös Martin Rolinski ihastutti esityksellään. Kannatti jonottaa nimikirjoituksia, vaikka kohtaaminen YOHIOn kanssa kestikin noin sekunnin. Martinille sentään pääsin juttelemaan. Muistaakseni pahoittelin sitä, että hän ei päässyt finaaliin. Se on mielestäni edelleen sääli!

Myös finaalin lopputulos jätti suuhuni pahan maun. YOHIO oli illan moraalinen voittaja. Uskon yhä, että "Hearbreak hotel" olisi pärjännyt viisuissa paremmin kuin Robin Stjernbergin ulina. Jossittelu ei enää auta, joten täytyy toivoa, että ruotsalaiset valitsevat tuleviin kotikisoihinsa viisaasti. Älkää mokatko tällä kertaa :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti