24.11.2015

Viisulippujen sietämätön kalleus

Torstaina Tukholman viisuliput tulevat myyntiin. Kaveriporukallani oli haaveena lähteä seuraamaan euroviisufinaalia. Olisihan se helppoa ja halpaakin, kun ei tarvitsisi matkustaa länsinaapuria kauemmas. No, olimme väärässä. Majoituksen saaminen osoittautuikin haastavaksi. Meidän olisi pitänyt aktivoitua jo toukokuussa. Hotellit ovat lähestulkoon täyteen buukattuja viisuviikon ajan. Ne, joissa olisi vielä majoituskapasiteettia, ovat hinnoitelleet itsensä pilviin.

Meidän jengimme kohdalla haasteena oli myös se, että olimme kiinnostuneita VAIN itse finaalista. Työ- ja opiskelukuvioiden takia emme pystyisi matkustamaan Tukholmaan katsomaan semifinaaleja tai kenraaliharjoituksia keskellä viikkoa. Myönnän, että minua nuo harkat eivät edes erityisesti kiinnosta.

Euroviisuklubin kautta oli toki mahdollisuus ostaa lippupaketti. Hienoa, että fanit otetaan tällä tavalla huomioon! Meidän tarpeisiimme paketin ostaminen olisi vain ollut liian kallista ja tarpeetonta.

Kaikki kulminoituu rahaan. Joillekin työssäkäyville, hyvin toimeentuleville ihmisille satojen eurojen sijoittaminen viisumatkaan ei varmasti tunnu kukkarossa. Itsekin haaveilen olevani vielä joskus vakaassa taloudellisessa tilanteessa. Nyt kun en ole, joudun priorisoimaan asioita. Valitettavasti viisumatka ei ole nyt listan kärkipäässä rahojeni sijoittamisessa.

Tekee mieli siteerata ABBAa: "money money money, must be funny, in the rich man's world". Turha kuitenkaan surra asiaa, jolle en tällä hetkellä mahda mitään. Toivotan siis Tukholmaan suuntaaville viisukavereilleni huikeaa reissua <3 Minä voin ruveta jo suunnittelemaan kisakatsomoa kotisohvalle ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti