1.8.2015

La det swinge

Hilsen fra Oslo!
Terveiset Norjasta, viikinkien, vuorenpeikkojen ja Ketil Stokkanin luvatusta maasta. Kävimme kaverin kanssa parin päivän lomalla heinäkuun puolessavälissä :) Rakastuin Oslon kauniiseen kaupunkikuvaan ja norjalaisten mutkattomuuteen. Sympaattinen pääkaupunki, jossa voisin mieluusti käydä uudestaankin!

Ilokseni myös Norjan viisumenneisyys näkyi katukuvassa. Eräällä aukiolla oli esillä Norjan historian kannalta merkittäviä uutisia. Bobbysocksin viisuvoitto oli eräs niistä. Ikuisena nollakerholaisena tunnetulle Norjalle ensimmäinen voitto olikin taatusti viisuitsetunnon kannalta tärkeä juttu! :) Lehti on julkaistu euroviisujen jälkeisenä maanantaina, 6.5.1985.
















Pyhiinvaelluskohteeni oli Oslo Spektrum, vuoden 1996 viisuareena. Spektrum oli ulkopuolelta yllättävän vaatimaton ja suoraan sanottuna ruma rakennus. Se kuitenkin maastoutui kaupunkikuvaan niin hyvin, ettemme aiemmin tajunneet kävelleemme sen ohitse.

Spektrum on toki edelleen suosittu tapahtumapaikka erilaisille konserteille ja urheilutapahtumille, mutta Euroviisuja siellä tuskin enää järjestettäisiin. Areenalle mahtuu parhaimmillaan 9000 katsojaa, mikä on nykymittakaavassa varsin vähän. Ajat ovat todellakin muuttuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti