8.4.2015

Jollotusten vuosi

Tämän vuoden viisut taitavat olla heikoimmat miesmuistiin. Tai, ehkeivät heikoimmat, mutta mukana on paljon sellaisia biisejä, jotka eivät ole minun makuuni. Vuosi 2015 on erittäin balladipitoinen. Balladit eivät oikein ole kuppini teetä. Kestän kyllä pari hidasta biisiä per vuosi, mutta jos balladeja on parikymmentä, se on jo liikaa...

Toissalauantaina pidettiin Kotkassa epäviralliset esikatselut, jotka kaverini Mikko organisoi. Kuulin suuren osan viisuista ensimmäistä kertaa tuolloin. Musiikkivideot veivät varmasti osan keskittymiskyvystäni muualle, mutta kovinkaan moni kappale ei jättänyt suurta muistijälkeä. Mieleeni jäi epäolennaisia yksityiskohtia videoista, kuten Viron laulajattaren nuolaisu, pelottava Teletappi-herätyskello ja venäläinen, demoninen lapsi.

Jotkut kappaleet erottuivat kuitenkin positiivisesti joukosta. Enpä olisi vielä kuukausi sitten uskonut sanovani, että yksi näistä on SUOMI. Ei, en edelleenkään tykkää "Aina mun pitäästä". (Voiko noin sanoa?) Suomen ehdokas on kuitenkin mieleenpainuva, toisin kuin tusinatavaraballadit.

Tässä nyt joitakin alustavia suosikkejani. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Ruotsi

Slovenia

Saksa

Israel

2 kommenttia:

  1. Soisin kyllä voiton Slovenialle. Aivan ihana kappale.
    Minua ei ainakaan haittaa, että mukana on paljon balladeja tai ehkä oikeastaan hidastempoisia kappaleita. Parempi, että niitä kuin, että paljon huonosti tuotettua/laulettua tusinadiskohömppää. Vaikka noitakin muutaman vuoteen tarvitaan niin liika olisi kuitenkin liikaa.
    Minusta tällä hetkellä taso vaikuttaa hyvältä. Kovin objekstiivisesti ei voi vertailla aiempiin vuosikertoihin vielä tässä vaiheessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen sopiva sekoitus eri genrejä olisi hyvä :) Viime vuonna esimerkiksi oli monipuolinen kattaus erilaisia biisejä. Nyt on turhan yksipuolista.

      Poista